Stunt- & gevechtscoördinatie

Iedere actiescène - hoe simpel die ook mag lijken - heeft nood aan een goede stuntcoördinator om op een veilige manier tot een realistisch resultaat te komen. Niemand zal immers ontkennen dat niet-gecoördineerde gevechten, vallen, impacts, ... houterig en onprofessioneel overkomen.

Tijdens de preproductie is onze stunt- en gevechtscoördinator reeds in staat om bij het lezen van het script de scènes aan te wijzen die potentieel gevaar inhouden. Hij plant zorgvuldig hoe de specifieke stunt er moet uitzien en werkt dat volledig uit. Hij zoekt tevens uit hoe de stunt in bruikbare delen kan worden opgesplitst voor latere montage. Hij werkt nauw samen met de coördinator special effects, de regisseur en de cameraman voor het beste resultaat.


Onze stuntcoördinator beslist welke stuntman hij wil inzetten voor een specifieke stunt. Hij gaat op zoek naar de meest geschikte stuntman voor de job en houdt toezicht op deze stuntman op de set.

Onze stuntcoördinator coördineert de volledige stunt van begin tot einde en zorgt ervoor dat de stunt zo veilig mogelijk verloopt voor zowel de stuntman als voor alle andere mensen op de set.